top of page

Оголошено склад журі FIPRESCI 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю

До складу журі Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI 15-го ОМКФ увійшли історикиня мистецтва Оксана Волошенюк, кінокритикиня та мистецтвознавиця Міла Новікова та кінокритик і фестивальний відбірник Олександр Гусєв.


Оксана Волошенюк


Історикиня мистецтва, голова правління Спілки кінокритиків України з 2023 р., професорка кафедри кінознавства КНУТКІТ імені І. К. Карпенка-Карого, експертка медіаосвітніх програм Академії української преси. Як кінокритикиня співпрацювала з виданням “Детектор медіа” та іншими. Є авторкою робіт "Історія кіно України. Т. 2" (співавт., 2016); "Олександр Довженко: між тоталітаризмом і національною ідеєю. Енциклопедичний словник. Т. 1" (співавт., 2023). Оксана Волошенюк є членкинею правління Національної премії кінокритиків “КІНОКОЛО”, Національної спілки кінематографістів України та FIPRESСI. 


Міла Новікова


Кінокритикиня, мистецтвознавиця та організаторка фестивалів. У 2023 році була призначена завідувачкою кафедрою аудіовізуального мистецтва та виробництва Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого. З 2008 р. – науковий співробітник відділу екранно-сценічного мистецтва та культурології Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України. У 2000-2008 роках очолював програмний відділ Київського міжнародного кінофестивалю “Молодість”. Є членкинею Спілки кінокритиків України, Національної спілки кінематографістів України та FIPRESСI.


Олександр Гусєв


Кінокритик, фестивальний відбірник, кінооглядач видань “Укрінформ” та Yabl. Є програмним директором Euregion Film Forum та SHIFT Film Festival, членом Національної спілки кінематографістів України, Української Кіноакадемії, FIPRESСI, членом правління Спілки кінокритиків України та експертом Українського культурного фонду.


Нагадуємо, що 15-й ОМКФ відбудеться з 12 по 20 липня 2024 року в місті Київ.15-й ОМКФ проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Програми «Креативна Європа» Європейського Союзу.


Генеральний партнер - ТАСКОМБАНК 

Музичний партнер - Радіо “Сільпо”

Партнер - Mastercard

Офіційний автопартнер - MAZDA

Офіційний партнер - UpHubНаціональна спілка кінематографістів України - партнер

Водний партнер артезіанська вода Avalon - збалансований склад та чистий          джерельний смак  

Пивний спонсор фестивалю – Stella Artois від компанії AB InBev Efes Ukraine

Супер соковитий партнер "Супер Філео"

Винний партнер - Latinium

Генеральний телевізійний партнер ICTV 2

Головний медіапартнер 1+1 media

Інформаційний партнер Київстар ТБ

Медіапартнер MEGOGO 

Артмедіапартнер Harper's Bazaar

Інформаційний партнер Marie Claire 

Інформаційний діджитал-партнер Jetsetter 

Благодійний партнер - БФ “Діти героїв”


Партнер - Інститут Адама Міцкевича “Instytut Adama Mickiewicza” 




Офіційні локації кінофестивалю 


Parkovy – це комплекс івент локацій світового рівня у самому центрі Києва 


Будинок кіно - фестивальний центр 


Кінотеатр “Оскар” 





bottom of page