top of page

Програма «Фестиваль фестивалів» на 15-му Одеському МКФ

На 15-му Одеському міжнародному кінофестивалі відбудуться спеціальні покази фільмів у межах програми «Фестиваль фестивалів», до якої увійшли стрічки-учасниці провідних міжнародних кінофестивалів.

Цьогоріч у програмі — 6 фільмів, серед яких, зокрема, дитяча стрічка.


  • «Un silence» («Мовчання»), реж. Йоахім Лафос, 2023


Світова прем’єра фільму «Мовчання» відбулася на 71-му Міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні. За сюжетом, дружина відомого адвоката Астрід, яка зберігала мовчання протягом 25 років, стає свідком руйнування своєї сім’ї, коли її діти починають шукати справедливість. Стрічка заснована на реальній справі заплямованого бельгійського адвоката Віктора Гісселя.


  • «Los pequeños amores» («Маленькі любові»), реж. Селія Ріко Клавельїно, 2024


Фільм презентували в березні 2024 року на 27-му кінофестивалі в Малазі, Іспанія. «Маленькі любові» — це стрічка про двох жінок різних поколінь, які обрали, здавалося б, протилежні життєві шляхи, втім наразі знову опинилися в одному місці, переживаючи гіркий досвід кохання та самотності.


  • «Vogter» («Сини»), реж. Ґустав Мьоллер, 2024


Фільм презентували на 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі. Головна героїня — Єва, тюремна офіцерка. До в’язниці, де вона працює, переводять молодого чоловіка з її минулого. Єва, не розкриваючи своєї таємниці, просить перевести її у відділення, де заґратований цей юнак, — найсуворіше й найжорстокіше у в’язниці. Це тривожний психологічний трилер, в якому протагоністка ризикує поступитися як своїми моральними цінностями, так і своїм майбутнім. 


  • «Jippie No More!» («Їппі більш немає!»), реж. Марґієн Роґаар, 2023


Фільм відкривав Cinekid Film Festival 2023. Це історія про жвавого 16-річного хлопця, який із нетерпінням готується до весілля своєї старшої сестри в заміському будинку їхнього улюбленого дідуся. У той час, коли сімʼя готує ідеальне свято, юнак вперше закохується. І саме ці переживання можуть стати на заваді успіху найважливішого дня в житті його сестри. 


  • «Segundo premio» («Друга премія»), реж. Ісакі Лакуеста, 2024


Фільм презентували в березні 2024 року на 27-му кінофестивалі в Малазі, Іспанія. «Друга премія» — музична драма, натхненна історією музичного гурту Los Planetas. Кінець 1990-х  час розквіту мистецтва й культури в Гранаді. На цьому тлі інді-гурт планує змінити музичну сцену в Іспанії. Втім напередодні створення нового альбому гурт переживає турбулентні часи.


  • «Maria's Silence» («Мовчання Марії»), реж. Давіс Сіманіс, 2024


Світова прем’єра фільму відбулася на 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі. Стрічка заснована на реальній історії латвійської зірки театру та німого кіно Марії Лейко, яка 1937 року, дізнавшись про новонароджену онуку, їде до Радянського Союзу. Невдовзі після цього Марія опиняється віч-на-віч із жорстокістю НКВС, що загрожує як її сім’ї, так і кар’єрі.


15-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 12 по 20 липня 2024 року в місті Київ.


15-й ОМКФ проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Програми «Креативна Європа» Європейського Союзу.


Генеральний спонсор — ТАСКОМБАНК

Музичний партнер — Радіо «Сільпо»

Партнер — Mastercard

Офіційний автопартнер — MAZDA

Офіційний партнер — UpHub

Водний партнер артезіанська вода Avalon — збалансований склад та чистий джерельний смак


Генеральний телевізійний партнер ICTV 2       Головний медіапартнер 1+1 media

Інформаційний партнер Київстар ТБ              Медіапартнер MEGOGO

Артмедіапартнер Harper’s Bazaar                     Інформаційний партнер Marie Claire

Інформаційний діджитал-партнер Jetsetter


Офіційні локації кінофестивалю:

Parkovy — це комплекс івент локацій світового рівня у самому центрі Києва

Будинок кіно — фестивальний центр

Кінотеатр «Оскар»

Партнери Одеського міжнародного кінофестивалю

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

БЦ "Олімпійський", вулиця Велика Васильківська, 72, поверх 9, офіс 1, Київ, Україна, 03150

©2023 від Odesa International Film Festival. Made in Ukraine 🇺🇦

bottom of page