top of page

АНТОН І ЧЕРВОНА ХИМЕРА / ANTON

2018 / 102' / Україна, Грузія

Стрічка розповідає про події, які відбувались на півдні України у 20-х роках минулого століття та були надовго викреслені з радянської історії. Початок експропріації та великого терору України більшовиками перед першою хвилею Голодомору. Десятирічний Антон та його друг Яша, християнин та юдей, мимоволі стають свідками великих історичних подій. На їхніх очах розгоряється збройне повстання селян проти більшовиків, які на чолі з Левом Троцьким несуть голод і смерть у мирні села, руйнуючи все на своєму шляху. Проте діти сприймають події навколо себе як цікаву гру, і їхню дружбу не можуть зруйнувати ані червона химера російської революції, ані все криваве ХХ століття...

 

Розклад показів:


18.07.2024 о 13:30, у Будинок кіно, вул. Саксаганського 6 (Київ), Синя зала


 

РЕЖИСЕР - ЗАЗА УРУШАДЗЕ


Біографія

Заза Урушадзе (1965 – 2019) – грузинський кінорежисер, продюсер та сценарист, державний діяч у галузі кінематографії. У 1982-1988 роках навчався на режисерському факультеті Тбіліського університету театру та кіна. 2001 – голова Експертної комісії Грузинського національного кіноцентру, 2002-2004 – його директор.

Його останньою і найуспішнішою роботою став фільм «Мандарини» (2013). Стрічка була номінована на премію «Оскар» в 2015 році від Естонії, в категорії «Кращий фільм іноземною мовою». Всього фільм «Мандарини» отримав понад 15 нагород на міжнародних фестивалях.


Вибрана фільмографія

  • Їм, кого залишили батьки (1990)

  • Три будинки (2008)

  • Мандарини (2013)

  • Сповідь (2017)

  • Антон і червона химера (2019)

 

Продюсери: Володимир Філіппов, Андрій Суярко, Алла Овсяннікова, Олександр Коваленко, Мірза Давітая, Кестутіс Драздаускас, Френк Майор

Сценаристи: Дейл Ейслер, Заза Урушадзе, Вадим Єрмоленко

Оператор: Михайло Петренко

Композитори: Мирослав Скорик, Патрік Гаррисон Каннелл

Актори: Нікіта Шланчак, Регімантас Адомайтіс, Микита Дзяд, Юозас Будрайтіс, Себастьян Антон, Володимир Левицький

Виробник: ІнсайтМедіа, Georgian International Films


Comments


bottom of page