top of page

НА АДАМАНТІ / ON THE ADAMANT

2023 / 109' / Франція, Японія

Адамант – унікальний денний центр. Плаваюча споруда, розташована на Сені в центрі Парижа, приймає дорослих, які страждають на психічні розлади, пропонуючи їм вид догляду, який вкорінить їх у часі та просторі і допоможе їм відновитися. Команда, яка керує ним, намагається якнайкраще протистояти знелюдненню психіатрії.

 

Розклад показів:

21.08, 16:30, КМЦ ім. Івана Миколайчука (вул. Головна, 140, Чернівці)


 

РЕЖИСЕР - НІКОЛЯ ФІЛІБЕР

Біографія

Ніколя Філібер — французький кінорежисер і актор. Філібер народився в 1951 році в Нансі, Франція. Вивчав філософію в Гренобльському університеті. Батько Філібера був викладачем кіно, і він відвідував його лекції в юності, що дало його поштовх почати кар'єру в кіноіндустрії. У 1970 році він почав свій шлях у світі кіно як стажер. За останні п'ятнадцять років було організовано понад 120 ретроспектив Філібера, організованих на міжнародному рівні, в тому числі такими інституціями як Британський інститут кіно (Лондон) і Музей сучасного мистецтва (Нью-Йорк). Він був одним із режисерів, запрошених номінувати свої улюблені фільми в опитуванні Британського інституту кіно в 2012 році. Він пояснює свою мотивацію та історію своєї кар’єри режисера документальних фільмів, як спробу стерти межі між документальним кіно та драмою.


Вибрана фільмографія

  • В країні глухих (1992),

  • Бути і мати (2002),

  • Повернення в Нормандію (2007),

  • Ненет (2010),

  • Дім радіо (2013),

  • На Адаманті (2023)

 

Продюсер: Селін Луазо, Жіль Сакуто, Мілена Поіло

Оператор: Ніколя Філібер

Виробник: TS Productions, France 3 Cinéma, LONGRIDE

Сейлз агент: Les Films du Losange




留言


bottom of page