top of page

ПРИСМЕРК / CREPUSCULE

2014 / 61' / Україна

Історія про стару 82-річну Марію та її хворого сина Сашка. Вони доживають віку в глухому селі поза цивілізацією.

Сашко після важкої хвороби втратив зір. Він боїться, що мати помре першою. 

Марія розуміє, що про сина ніхто не потурбується і тримається за життя з останніх сил.

Сільська екзистенція гіпнотизує ірраціональними діями харизматичних персонажів, котрі дійшли до краю, але не збираються капітулювати.

Марія купує теля.

Сашко починає, навпомацки, збирати черговий трактор.

 

Розклад показів:


18.07.2024 о 11:45, у кінотеатрі Оскар, пл. Спортивна 1а (ТРЦ Гуллівер, 7 поверх, Київ), 3 зала

 

РЕЖИСЕР - ВАЛЕНТИН ВАСЯНОВИЧ


Біографія

Український режисер, сценарист та продюсер. Випускник Національного університету театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого, має дипломом режисера документальних фільмів. У 2006-2007 роках навчався у Школі режисерської майстерності Анджея Вайди, Польща. Часто виступає не лише як режисер, але й оператор не лише у власних фільмах ("Рівень чорного", "Атлантида", "Відблиск"), але й знімав для інших режисерів – приміром, фільму Мирослава Слабошпицького "Плем'я".

Фільми Васяновича двічі висувалися від України на премію Оскар – це "Рівень чорного" (у 2017-му) та "Атлантида" (у 2019-му). Є лауреатом програми Горизонти та номінантом головної нагороди Золотий лев Венеційського кінофестивалю. За стрічку "Атлантида" був відзначений Шевченківською премією.

Документальний фільм Валентина Васяновича «Присмерк» отримав спеціальну відзнаку на фестивалі DOCUDAYS UA та приз на Одеському МКФ за найкращий український фільм 2015 року.


Вибрана фільмографія

  • Звичайна справа (2012)

  • Креденс (2013)

  • Присмерк (2014)

  • Рівень чорного (2017)

  • Атлантида (2019)

  • Відблиск (2021)

 

Продюсерка: Ія Мислицька

Сценарист: Валентин Васянович

Оператор: Валентин Васянович

Актори: Марія Васянович, Олександр Васянович

Виробник: Harmata film production


Comentários


bottom of page