top of page

БОЖЕВІЛЬНІ / DIAGNOSIS: DISSENT

2023 / 118' / Україна

Дія фільму «БожеВільні» розгортається в 70-ті роки XX сторіччя. Тема фільму, вперше порушена в художньому кінематографі, відкриває одну з найганебніших і найстрашніших сторінок історії СРСР. Мова йде про так звану «каральну психіатрію», яку використовувало КДБ у боротьбі з політичними та релігійними дисидентами. Головний герой фільму – молодий чоловік, який хоче почуватися вільним у своїй країні – слухати улюблений рок, носити довге волосся…. Однак його прагнення до особистої свободи стикається з жорстокістю системи країни, де використовуються найганебніші методи контролю над такими, як він.

 

Розклад показів:


18.07.2024 о 19:00, у Будинок кіно, вул. Саксаганського 6 (Київ), Червона зала

 

РЕЖИСЕР - ДЕНИС ТАРАСОВ


Біографія

Денис Тарасов – молодий український режисер. Народився 9 серпня 1984 року. Освіту здобув у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого за спеціальністю режисер кіно і телебачення.

Свою кар'єру режисера він розпочав у 2004 році, знімаючи телевізійні проєкти та документальні фільми для провідних телеканалів України. З 2007 року активно займається режисурою телесеріалів у жанрах драми, детективу та комедії.

Фільм "БожеВільні" став першим повнометражним фільмом Дениса Тарасова і першим у світі, що розкриває тему примусового психіатричного лікування як покарання для тих, хто не згоден з політичним ладом у Радянському Союзі.

З 2021 року є експертом Комісії з питань державної підтримки кінематографа при Раді. Член Української кіноакадемії.


Вибрана фільмографія

  • Шлях (т/с, 2024)

  • Евакуація (т/с, 2024)

  • Шлях додому (т/с, 2024)

  • Я Надія (т/с, 2023)

  • БожеВільні (2023)

 

Продюсери: Артем Колюбаєв, Тарас Босак, Валерія Іваненко

Сценарист: Ксенія Заставська

Оператор: Євген Кірей

Композитор: Хосейн Мірзаголі

Актори: Костянтин Тимляк, Наталія Бабенко, Сергій Калантай, Ірма Вітовська, Остап Ступка, Віталій Салій, Сергій Кисіль, Андрій Мостренко

Виробник: ТОВ «Спільна перемога продакшн»

Сейлз агент: FILM.UA Distibution


Comments


bottom of page