top of page

БУДИНОК «СЛОВО». НЕСКІНЧЕНИЙ РОМАН / “SLOVO” HOUSE. UNFINISHED NOVEL

2021 / 120' / Україна

Це драматична історія українських письменників, яких зібрали під дахом одного будинку, аби змусити їх працювати на благо системи. Фільм про те, як комуністичний рай перетворюється на комуністичне пекло. Фільм заснований на реальних подіях.

 

Розклад показів:


20.07.2024 о 18:00, у Будинок кіно, вул. Саксаганського 6 (Київ), Синя зала


 

РЕЖИСЕР - ТАРАС ТОМЕНКО


Біографія

Тарас Томенко – український кінорежисер та сценарист. Член Української та Європейської кіноакадемій (2018). Народився 6 лютого 1976 р. у м. Києві. Закінчив Київський державний університет театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого - факультет кіно- і телемистецтва та філологічний факультет, Київського університету імені Тараса Шевченка. У 2004 році брав участь у Berlinale Talents Campus.

Історична драма «Будинок „Слово“. Нескінчений роман» знята Тарасом Томенком за сценарієм, написаним ним спільно з Любов'ю Якимчук. Першоосновою до ігрової стрічки стала документальна стрічка «Будинок «Слово», прем’єра якої відбулася у 2017 році в Харкові. Проєкт фільму, робота над яким тривала понад 10 років, став одним із переможців конкурсного відбору Держкіно. Світова прем'єра фільму відбулася на 37-му Варшавському кінофестивалі у 2021 році, а українська – на фестивалі «Миколайчук OPEN». В українському кінопрокаті стрічка демонструвалася з 9 травня 2024 року.


Вибрана фільмографія

  • Терикони (2022)

  • Будинок Слово. Нескінченний роман (2021)

  • Будинок Слово» (2017)

  • Діти Донбасу (2016)

  • Сheckpoint Ukraine (2015)

 

Продюсери: Олег Щербина, Юлія Чернявська

Сценаристи: Тарас Томенко, Любов Якимчук

Оператор: Михайло Любарський

Композитор: Алла Загайкевич

Актори: Дмитро Олійник, В’ячеслав Довженко, Ніні Набока, Маріна Кошкіна, Юрій Одинокий, Андрій Май, Юлія Чепурко, Костянтин Темляк, Геннадій Попенко, Ольга Пасічник, Євген Ламах, Роман Ясіновський, Станіслав Сукненко

Виробник: ТОВ «Фреш Продакшн ЮА»


Comments


bottom of page