top of page

В. СИЛЬВЕСТРОВ / V. SILVESTROV

2020 / 144' / Україна

Документальна стрічка «В.Сильвестров» присвячена творчості видатного українського композитора і розповідає про основні віхи його життя. Автори приділяють належну увагу періодам творчості Сильвестрова: авангарду 1960-х, що був відсунений радянською епохою соцреалізму на маргінес, постмодернізму (основному захопленню Валентина Васильовича у 1970-ті), метафоричній музиці, а також найновішим творам, що зачаровують інтелектуальну публіку по всьому світу.

Водночас фільм зовсім не схожий на традиційну кінобіографію. Це передовсім споглядання, сповідь, історія видатного таланту на тлі контроверсійної епохи, авторський погляд на особистість генія у всій його химерності, незвичності та емоційній глибині.

 

Розклад показів:


14.07.2024 о 18:45, у Будинок кіно, вул. Саксаганського 6 (Київ), Червона зала


 

РЕЖИСЕР - СЕРГІЙ БУКОВСЬКИЙ


Біографія

Сергій Буковський, кінорежисер (1960 р.н.) закінчив кіно факультет за спеціальністю кіно режисура Київського Інституту театрального мистецтва імені Карпенка-Карого (нині Київський Національний Університет театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого). Народний артист України, Лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка.

Після служби у лавах радянської армії, понад 10 років працював на  Українській студії хронікально-документальних фільмів. 1995-1998 рр. був керівником департаменту документального кіно в Internews Ukraine. 

За час роботи в кіно Сергій Буковський зняв понад 30 документальних, телевізійних та ігрових фільмів. Його стрічки брали участь у конкурсах престижних міжнародних кінофестивалів – Лейпциг (Німеччина), Ніон (Швейцарія), Амстердам (Нідерланди), Краків (Польща), Нью-Йорк (США) та ін.

У 1998 – 2003 роках – майстер курсу документального кіно в Київському Національному Університеті театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого.

Читав лекції та майстер-класи на міжнародних кінофестивалях в Одесі, Кракові, Києві, Харкові; а також у Мюнхенській кіно школі, Арт факультеті у Чикаго та кіно школі Університету Південної Каліфорнії.

У 2014 році заснував Майстерню документального кіно (The Serhiy Bukovsky Film Program). Дипломні роботи студентів Майстерні беруть участь в міжнародних та національних кінофестивалях і відзначаються призами.


Вибрана фільмографія

  • Завтра свято (1987)

  • Дах (1990)

  • Знак тире (1992)

  • Дислокація (1992)

  • Назви своє імʼя (2008)

  • Живі (2006)

  • Головна роль (2016)

  • В. Сильвестров (2020)

  • Іван і Марта (2023)

 

Продюсер: Геннадій Кофман

Сценаристи: Сергій Буковський, Вікторія Бондар

Оператор: Сергій Михальчук

Виробник: MaGiKa-FILM


Comments


bottom of page