top of page

ВТЕЧІ ТА МРІЇ / GETAWAYS & DREAMS / PAKOJA & HAAVEITA

2023 / 82' / Фінляндія

«Втечі та мрії» – це історія про зустрічі, зіткнення та пробудження, які відбуваються протягом одного літнього дня на дорозі та її околицях. Тема фільму полягає у спробі зрозуміти та прийняти неминучість життя у всіх його проявах, і це досліджується через дев’ять персонажів, ексцентричного автостопника та одного бездомного собаку. Всі персонажі борються зі своїми складними життєвими ситуаціями й кожен по-своєму намагається вижити, або втікаючи від життя, або мріючи про інше існування. Тільки коли їх змушують зіткнутися з найбільшими страхами, вони прокидаються, щоб усвідомити, наскільки непередбачуване життя, і прийняти зміни з новою легкістю, навіть надією. «Втечі та мрії» – це збалансована суміш трагікомедії та піднесеного реалізму, що представляє багатий, різноманітний світ з божевільною галереєю портретів, спокоєм та поезією.

 

Розклад показів:


19.07.2024 о 14:15, у Будинок кіно, вул. Саксаганського 6 (Київ), Червона зала


 

РЕЖИСЕРКА - КАЙСА ЕЛЬ РАМЛІ


Біографія

Кайса Ель Рамлі – наполовину фінська, наполовину єгипетська письменниця-режисерка, яка живе в Гельсінкі, Фінляндія. Її професійний досвід охоплює як акторську майстерність (бакалавр у Празькій театральній академії, DAMU), так і режисуру в театрі, перш ніж зосередитися на кіно та здобути ступінь магістра в Фінській кіношколі (ELO). Після закінчення навчання у 2016 році Кайса отримала премію Nordisk Film & TV Fond Talent за свій дебютний повнометражний фільм «Втечі та мрії» (2023). Вона написала та зрежисувала радіоп’єси, короткометражні фільми, зараз розробляє власний телесеріал та режисує інший для YLE (Whatevergroup).


Вибрана фільмографія

  • Втечі та мрії (2023)

 

Продюсери: Ерік Андерсон, Клаус Гейдеманн

Сценаристка: Кайса Ель Рамлі

Оператор: Пяйві Кеттунен

Композитор: Ганс Аппельквіст

Актори: Сарі Мяллінен, Ер'я Манто, Аліса Пулккінен, Дік Ідман, Лассе Карк'ярві, Роберт Енкель, Яркко Паюнен, Ганну Ківіоя, Інгела Олссон, Ерккі Саарела

Виробник: Inland Film Company, LÄSK


Comments


bottom of page