top of page

ГОЛОСИ ЧОРНОБИЛЯ / VOICES FROM CHERNOBYL

2016 / 86' / Люксембург, Австрія

Про Чорнобиль було знято тисячі метрів відеоплівок. Проте цей фільм не про Чорнобиль, а про світ, про який ми майже нічого не знаємо. Деякі люди з повсякденного життя піднімають свої голоси, щоб свідчити. Через їхні благання фільм веде нас у подорож людською душею.

 

Розклад показів:


15.07.2024 о 15:30, у Будинок кіно, вул. Саксаганського 6 (Київ), Синя зала


 

РЕЖИСЕР - ПОЛ КРУХТЕН


Біографія

Пол Крухтен (30 липня 1963 – 3 липня 2019) був люксембурзьким кінорежисером і продюсером. Закінчив Паризьку кіношколу ESEC (École Supérieure d’Études Cinématographiques), де зняв свій перший короткометражний фільм "Десь у Європі" з французьким актором Говардом Верноном у 1988 році. У 1992 році його перший повнометражний фільм "Hochzäitsnuecht" (Весільна ніч – Кінець пісні) був представлений у офіційній програмі Каннського кінофестивалю. Наступного року цей фільм отримав Приз Макса Офюльса за найкращий фільм у Саарбрюкені.

У 1997 році Пол Крухтен зняв фільм "Чорний Джу" (1997) з Філіпом Леотаром, Річардом Курсе та Сезарією Еворою, трилер про еміграцію. Після "Хлопці в бігах" (2003), знятого в Голлівуді з Роном Перлманом, він повернувся до Люксембургу та адаптував роман "Perl oder Pica" (“Маленькі секрети”, 2006), який мав великий національний успіх.

У 2016 році його документальний фільм "Голоси Чорнобиля" (адаптований з бестселера лауреатки Нобелівської премії Світлани Алексієвич про ядерну катастрофу) отримав кілька нагород по всьому світу, включаючи Гран-прі фестивалю д'Енвайронмант у Парижі (Франція) та Приз за найкращий документальний фільм у Міннеаполісі (США).


Вибрана фільмографія

  • Весільна ніч – Кінець пісні (1992)

  • Чорний Джу Дібонґа (1997)

  • Маленькі секрети (2006)

  • Ніколи не помирай молодим (2014)

  • Голоси Чорнобиля (2016)

 

Продюсерка: Жанна Ґейбен

Сценарист: Пол Крухтен

Оператор: Єжи Палац

Композитори: Андре Мерґенталер, Luma Luma Earthsounds

Актори: Дінара Друкарова, Ірина Волошина, Віталій Матвієнко

Виробник: Red Lion, KGP

Сейлз агент: LA HUIT


Comments


bottom of page