top of page

НЕБЕСА ДІАНИ / PARADISES OF DIANE / LES PARADIS DE DIANE

2024 / 98' / Швейцарія

Одного зимового вечора жінка блукає жвавими вулицями Бенідорма. Діана самотня, в її руках лише пакет з аптеки. Вона залишила Мартіна та свого новонародженого малюка в жіночій клініці в Цюриху. У світлі неонових вивісок Діана здається тінню, що рухається в такт міста – середземноморського Лас-Вегаса в занепаді. У цьому паралельному світі туристів, гуляк і ексцентричних людей Діана зустрічає Роуз. Без зайвих слів ці двоє незнайомок знаходять шлях одна до одної, взаємно приймаючи дві самотні душі. Далеко від дому, Діана відновлює зв'язок зі своїм тілом і знаходить правду...

 

Розклад показів:


17.07.2024 о 12:30, у Будинок кіно, вул. Саксаганського 6 (Київ), Червона зала


 

РЕЖИСЕР - ЯН ҐАССМАНН

Біографія

Ян Гассманн – режисер, що працює на межі художнього та документального кіно. У 2004 році він почав навчання на кафедрі документального кіно в HFF Мюнхен. Його перший повнометражний фільм "Chrigu" був представлений на 57-му Берлінале та мав успіх у кінотеатрах. Потім Ян Гассманн зняв свій перший художній фільм "Off Beat", який був відібраний для секції Панорама 60-го Берлінале, а також став співрежисером документального фільму "Karma Shadub", що здобув приз міжнародного журі на фестивалі Visions du Réel у Ньоні. У 2015 році він ініціював політичний колективний фільм "Heimatland", представлений в міжнародному конкурсі на Локарнському кінофестивалі. У 2016 році його фільм "Europe, she loves", про чотири пари на околицях Європи, був обраний фільмом відкриття секції Панорама Документи на Берлінале. Фільм здобув кілька нагород та був номінований на Швейцарську та Європейську кінопремії. У 2022 році Гассманн зняв фільм "99 Moons", прем'єра якого відбулася на Каннському кінофестивалі в секції Acid.


Вибрана фільмографія

  • 99 Місяців (2022)

  • Європа, яку вона любить (2016)

  • Батьківщина (2015)

  • Карма Шадуб (2013)

  • Поза ритмом (2011)

  • Chrigu (2007)


РЕЖИСЕРКА - КАРМЕН ЖАК'Є


Біографія

Кармен Жак'є, народилася в Женеві, спочатку вивчала графічний дизайн, перш ніж самостійно зняти свої перші короткометражні фільми. Пізніше вона приєдналася до École cantonale d’art de Lausanne (ECAL). Її дипломний фільм "Le Tombeau des filles" отримав Срібного Леопарда на Локарнському кінофестивалі у 2011 році. Її фільми "La Rivière sous la langue" та "Heimatland" (колективний повнометражний фільм) були відібрані для Локарнського кінофестивалю у 2015 році. Перший повнометражний фільм Кармен Жак'є "Thunder", випущений у 2022 році, був показаний на різних фестивалях (Торонто, Сан-Себастьян, Пусан, Рим) і отримав численні нагороди, включаючи за Найкращу режисуру на Кінофестивалі в Марракеші.


Вибрана фільмографія

  • Грім (2022)

  • Батьківщина (2015)

  • Річка під язиком (2015)

  • Гробниця дівчат (2011)

 

Продюсери: Ліза Блаттер, Ян Гассман

Сценаристка: Кармен Жак'є

Оператор: Томас Щепанський

Композитор: Марсель Вайд

Актори: Дороті Де Кун, Роланд Бонжур, Омар Аюсо, Дункан Ерлі Джеймс, Стефані Лагард

Виробник: 2:1 FILM

Сейлз агент: CERCAMON


Comments


bottom of page