top of page

НОЧІ ПОВНОГО МІСЯЦЯ / FULL MOON IN PARIS / LES NUITS DE LA PLEINE LUNE

1984 / 102' / Франція

Луїза живе з Ремі в Марн-ла-Валле. Він архітектор, вона - дизайнер інтер’єрів. Їхнє життя було б ідеальним, якби Ремі був меншим домосідом, а Луїза - меншою нічною совою. Усвідомлюючи важливість збереження своєї незалежності, Луїза орендує маленьку квартиру в Парижі. Октав, її друг і довірена особа, завжди готовий супроводжувати її під час нічних пригод. Одного вечора, під повним місяцем і під заздрісним, люблячим поглядом Октава, вона піддається чарам чуттєвого танцівника. Проте на світанку вона розуміє, що їй набагато приємніше бути з Ремі.

 

Розклад показів:


17.07.2024 о 10:00, у Будинок кіно, вул. Саксаганського 6 (Київ), Червона зала


 

РЕЖИСЕР - ЕРІК РОМЕР

Біографія

Ерік Ромер (1910-1910) - французький кінорежисер, один з найвизначніших представників «Нової хвилі» в післявоєнному кінематографі Франції, головний редактор журналу Cahiers du Cinema в 1958-1963 рр.. У другій половині 1950-х років почав співпрацювати як редактор з журналом Cahiers du Cinema. З 1957 по 1963 був головним редактором часопису. Свою режисерську кар'єру Ромер розпочав пізніше за своїх соратників по журналу - Жана-Люка Годара і Франсуа Трюффо. Виявив себе як майстер рафіновано стилізованої екранізації, переносячи на екран етикет та обряди, якими обставлялися романтичні відносини в попередні епохи. Свої фільми режисер розділив на кілька циклів, з яких найвищу оцінку отримав перший, який розглядає питання виживання в сучасних умовах традиційної християнської моралі.

Після закінчення роботи над фільмом «Кохання Астреї та Селадона» (2007) Ромер оголосив про завершення режисерської кар'єри.


Вибрана фільмографія

  • Пекарка з Монсо (1962)

  • Моя ніч у Мод (1969)

  • Коліно Клер (1970)

  • Жінка авіатора (1981)

  • Ночі повного місяця (1984)

  • Паризькі побачення (1995)

  • Кохання Астреї та Селадона (2007)

 

Продюсери: Les Films du Losange, Films Ariane

Сценарист: Ерік Ромер

Оператор: Ренато Берта

Композитор: Elli et Jacno

Актори: Чекі Каріо, Паскаль Ож’є, Фабріс Лукіні, Віржині Тевене

Сейлз агент: Les Films du Losange


コメント


bottom of page