top of page

БРАМА / GATEWAY

2017 / 107' / Україна

Життя родини диваків, що мешкають неподалік з сумнозвісним Четвертим реактором. Головує в сім’ї баба Пріся. Вона товаришує з русалками, під’їдає галюциногенні гриби та нагороджена орденом «Червоної зірки» за те, що у війну відправила на той світ дванадцятьох есесівців. З нею живуть онук Вовчик і донька Слава, яку свого часу покинув чоловік. Неочікувано їхнє розмірене життя закінчується – баба Пріся отримує містичне попередження про катастрофу, що станеться найближчим часом…

 

Розклад показів:


20.07.2024 о 14:30, у Будинок кіно, вул. Саксаганського 6 (Київ), Синя зала

 

РЕЖИСЕР - ВОЛОДИМИР ТИХИЙ


Біографія

Володимир Тихий (нар. 1970) – український кінорежисер, сценарист та продюсер документальних та ігрових фільмів. Народився  в місті Червонограді Львівської області. Навчався режисури художнього кіно в Київському державному інституті театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого. Працював на телестудіях «Студія 1+1», «Данаприс-фільм».

Розпочав свою кар'єру в 1993 році, займаючись режисурою рекламних роликів, телефільмів та телесеріалів. Згодом змінив фокус на документалістику і, врешті-решт, остаточно перейшов до знімання повнометражних художніх фільмів. У більшості стрічок є режисером та сценаристом власних фільмів. 

У 2018 році за цикл історико-документальних фільмів про Революцію гідності став одним з лавреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка.


Вибрана фільмографія

  • Мийники автомобілів (2001)

  • Зелена кофта (2013)

  • Сильніше ніж зброя (2014)

  • Брама (2017)

  • Наші котики (2019)

  • День Незалежності (2023)

  • Залізні метелики (2023)

 

Продюсери: Ігор Савиченко, Марко Супрун, Володимир Тихий, Володимир Філіппов, Алла Овсяннікова, Андрій Суярко

Сценаристи: Володимир Тихий, Павло Ар'є

Оператор: В'ячеслав Цвєтков

Композитор: Антон Байбаков

Актори: Ірма Вітовська, Віталіна Біблів, Ярослав Федорчук, Дмитро Ярошенко, Дмитро Тубольцев

Виробник: Директорія кіно


Comments


bottom of page