top of page

КРИМ. ОСТАННЯ ЦИТАДЕЛЬ / CRIMEA. THE LAST CITADEL

2024 / 47' / Україна

10 років тому росіяни анексували Кримський півострів. Фактично з цього почалась велика війна РФ проти України. Чи можна було це зупинити, не давши агресії розповзтися? Чи вистачало тоді в України сил? А в українців незламності?

Автори фільму знайшли тих самих моряків знаменитого тральщика “Черкаси”, що лишився єдиним, хто упродовж кількох тижнів, чинив опір, заважаючи російським загарбникам оголосити Крим захопленим. Остання цитадель України на морі.

Як все відбувалось тоді? І як зараз? Невідомі деталі, розказані не просто безпосередніми учасниками подій, а тими, хто тоді ухвалював рішення. І історія незламності моряків. Ці ж герої знову вийшли проти російського ворога – тепер уже в зовсім інших ролях,  аби завершити справу.

 

Розклад показів:


20.07.2024 о 15:00, у кінотеатрі Оскар, пл. Спортивна 1а (ТРЦ Гуллівер, 7 поверх, Київ), 3 зала


 

РЕЖИСЕР - АНДРІЙ МОЗГОВИЙ


Біографія

Мозговий Андрій Миколайович, народився 28.11.1980 в місті Пирятин Полтавської обл. За освітою – режисер телебачення і режисер видовищно-театралізованих заходів. Навчався в Університеті театру кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого і Гадяцькому училищі культури. З 2011 року працює режисером в кіно і телебачення. Режисер-постановник:  "Реальна містика", серіали: "Разные", "Схватка", "Коли Ми Вдома" тощо. Крім того, працює режисером монтажу в серіальному та телевізійному виробництві.


Вибрана фільмографія

  • Як вижити коли тебе вбивають (2023)

  • Без права на дубль (2023)

  • Крим. Остання цитадель (2024)

 

Продюсер: Оксана Соколова

Сценарист: Олена Зоріна

Оператори: Дмитро Матвієнко, Ігор Шатайло, Максим Костенко, Олександр Бринза, Євгеній Задоя, Віктор Зеленков

Виробник: ТО «Факти тижня»


Comments


bottom of page