top of page

МІФ / MYTH

2018 / 63' / Україна

“МІФ” – це історія Василя Сліпака, оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом. Василь народився у Львові, але прожив у Франції 19 років, де мав успішну кар’єру на світових оперних сценах, вірних друзів та кохання.  Під час Революції Гідності він очолював мітинги у Франції, волонтерив на потреби України. Здавалося б, робив більш ніж достатньо.  Але Василь вирішив покинути сцену та приєднатися до лав добровольців, коли до його країни прийшла війна. Василь “МІФ” Сліпак загинув від кулі снайпера.

 

Розклад показів:


12.07.2024 о 19:30, у Будинок кіно, вул. Саксаганського 6 (Київ), Синя зала


 

РЕЖИСЕР - ЛЕОНІД КАНТЕР


Біографія

Леонід Кантер (27.07.1981 – 4.06.2018) – український режисер, продюсер, письменник і мандрівник. У 2002 та 2005 отримав дві освіти в КНУТКіТ ім.І.К.Карпенка-Карого за спеціальностями: “Актор театру і кіно, телеведучий”, “Телережисура”.

Відомі творчі проєкти: Експедиція до чотирьох океанів “З табуретом до океану”; Мистецький хутір Обирок – творче поселення, де збирає друзів з усього світу, організовує фестивалі, мистецькі заходи, творчі школи та народні свята.


Вибрана фільмографія

  • З табуретом через Гімалаї (документальна трилогія, 2006)

  • Війна за свій рахунок (2014)

  • Добровольці Божої Чоти (2015)

  • МІФ (2018)


РЕЖИСЕР - ІВАН ЯСНІЙ


Біографія

Іван Ясній (16 лютого, 1969) народився в Тернопільській області у патріотичній родині, яка зростила глибоку повагу й інтерес до української історії та культури. 

Іван Ясній – один із тих режисерів українського телебачення, що стояв біля витоків стрімкого розвитку телеформатів, створення десятків телешоу, які зробили українську телеісторію:  “Галопом По Європах”, “Таксі”, різні скетч-шоу, реаліті-шоу та серіали  для центральних каналів.


Вибрана фільмографія

  • Війна за свій рахунок (2014)

  • Добровольці Божої Чоти (2015)

  • МІФ (2018)

  • Куленепробивні Янголи (2024)

 

Продюсер: Катерина Мізіна

Оператор: Іван Ясній

Композитори: Євген Гальперін, Роман Григорів, Ілля Разумейко, Едуард Приступа

Виробник: ФОП Мізіна К.О. за підтримки Держкіно України


Comments


bottom of page