top of page

ПОВОДИР / THE GUIDE

2013 / 122' / Україна

Україна, тридцяті роки. Американський інженер Майкл Шемрок разом із сином приїздить до Харкова допомагати будувати соціалізм. Тут він закохується в актрису Ольгу Левицьку, на яку давно накинув оком червоний комісар. За трагічних обставин американець гине, а його сина рятує від переслідувачів сліпий кобзар. Не маючи інших шансів вижити на чужині, хлопець стає поводирем. Їхня подорож, сповнена небезпечних пригод, відбувається на тлі найдраматичніших сторінок української історії та руйнування людських доль. Фільм про кохання, вірність, підлість і зраду, за реальними фактами та свідченнями.

 

Розклад показів:


17.07.2024 о 19:00, у Будинок кіно, вул. Саксаганського 6 (Київ), Червона зала


 

РЕЖИСЕР - ОЛЕСЬ САНІН


Біографія

Олесь Санін народився 30 липня 1972 року в Камінь-Кашурському. У 1993 році закінчив Київський національний університет драматичного мистецтва імені Карпенка-Карого за спеціальністю «актор», а в 1998 році – режисера ігрового кіно.

Пан Санін працював в ІНТЕРНЬЮЗ-Україна як режисер, так і керівник відділу художніх та документальних фільмів. Був також режисером Національної кіностудії імені Довженка та кіностудії «Укркінохроніка». Продюсував десятки документальних фільмів для Internews Network, Canal+, Channel 1+1, НТВ, ТНТ, POLSAT, DALAS studio, IKON, PRO Helvecia та інших. 

Олесь Санін отримав Державну премію України імені Олександра Довженка за фільм «Мамай» (2003), срібну медаль Української академії мистецтв, срібну медаль братів Люм’єрів. «Мамай» став офіційною номінацією України на премію «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» у 2004 році.

Грає на бандурі, чалмі, колісній лірі, продовжує лірницьку традицію Волині. Він виготовляє музичні інструменти, успадкувавши це ремесло від свого діда.


Вибрана фільмографія

  • Мамай (2003)

  • Поводир (2013)

  • Довбуш (2022)

 

Продюсери: Максим Асадчий, Олесь Санін, Ігор Савиченко

Сценаристи: Пол Волянський, Олесь Санін, Ірен Роздобудько, Олександр Ірванець

Оператор: Сергій Михальчук

Композитор: Алла Загайкевич

Актори: Станіслав Боклан, Антон Святослав Грін, Олександр Кобзар, Джамала, Ірина Саніна, Джефф Баррелл

Виробник: Пронто Фільм

Правовласник: ТОВ «Пронто Фільм»


Comments


bottom of page