top of page

ПРОЩЕННЯ / MISERICORDIA / MISÉRICORDE

2024 / 103' / Франція, Іспанія, Португалія

Жеремі повертається до рідного міста на похорон свого колишнього керівника, сільського пекаря. Він вирішує залишитися на кілька днів у вдови покійного, Мартін. Таємниче зникнення, загрозливий сусід і священник з дивними намірами змушують коротке перебування Жеремі в селі перетворитися на неочікувані пригоди...

 

Розклад показів:


14.07.2024 о 19:00, у Будинок кіно, вул. Саксаганського 6 (Київ), 3 зала


 

РЕЖИСЕР - АЛЕН ҐІРОУДІ


Біографія

Французький кінорежисер та сценарист. Народився 15 липня 1964 року у Вільфранш-де-Руерг (Франція) в сім'ї фермерів. Здобув історичну освіту. Як кінорежисер дебютував у 1990 році короткометражною роботою «Герої безсмертні» (фр. Les héros sont immortels). Фільми знімає за власними сценаріями. Іноді виступає як актор.

У 2001 році Ален Ґіроуді отримав премії Жана Віго за короткометражний фільм «Стара мрія, що йде геть» (фр. Ce vieux rêve qui bouge) і номінувався з ним на французьку національну кінопремію «Сезар». У 2013 році його фільм «Незнайомець на озері» було вперше відібрано до офіційної програми Каннського кінофестивалю і приніс Ґіроуді приз за режисуру в конкурсі «Особливий погляд», а також три основні номінації на премію «Сезар» (сценарій, режисура і найкращий фільм року). У березні 2016 року фільм увійшов до рейтингу 30 найвидатніших ЛГБТ-фільмів усіх часів, складеному Британським кіноінститутом (BFI) за результатами опитування понад 100 кіноекспертів, проведеного до 30-річного ювілею Лондонського ЛГБТ-кінофестивалю BFI Flare.


Вибрана фільмографія

  • Прощення (2024)

  • Герой ні для кого (2021)

  • Вертикально стоячи (2016)

  • Незнайомець на озері (2013)

  • Король втечі (2009)

 

Продюсер: Шарль Жілібер

Сценарист: Ален Ґіроуді

Операторка: Клер Матон

Композитор: Марк Вердаґер

Актори: Фелікс Кисиль, Катрін Фро, Жак Девеле, Жан-Батіст Дюран, Давид Аяла

Виробник: CG Cinéma, Scala Films, Andergraun Films, Rosa Films, ARTE France Cinéma

Сейлз агент: Les Films du Losange


Comments


bottom of page