top of page

СОН СУЛТАНИ / SULTANA’S DREAM / EL SUEÑO DE LA SULTANA

2023 / 86' / Іспанія

Натхненна феміністичною науково-фантастичною історією, написаною в 1905 році в Бенгалії, Інес вирушає в подорож Індією, шукаючи сліди Леділенду, утопічної країни для жінок.

 

Розклад показів:


16.07.2024 о 12:30, у Будинок кіно, вул. Саксаганського 6 (Київ), Червона зала


 

РЕЖИСЕРКА - ІЗАБЕЛЬ ЕРҐЕРА


Біографія

Ізабель Ерґера – режисерка анімаційного кіно. Після закінчення навчання на факультеті образотворчих мистецтв в Університеті Країни Басків, вона продовжила навчання в Дюссельдорфській академії мистецтв під керівництвом відеохудожника Нам Джун Пайка. Вона завершила свою освіту, здобувши ступінь магістра в Каліфорнійському інституті мистецтв.

З 1990 по 2003 рік жила в Лос-Анджелесі, де працювала аніматором для Acme Filmworks, Klasky Csupo та режисерів, таких як Морін Селвуд, Раймунд Крумме, Сью Лафлін і Пол Вестер. У 1996 році вона заснувала Loko Pictures, студію анімації, де продюсувала та режисерувала роботи для клієнтів, таких як Philip Morris, FOX, Proctor and Gamble та HBO.

У 2003 році вона повернулася до Європи і стала директором фестивалю Animac, Міжнародного фестивалю анімаційного кіно Каталонії, а також координувала лабораторію рухомого зображення в Артелеку, Сан-Себастьян.

Сьогодні Ізабель є професоркою експериментальної анімації в Академії медіа-мистецтв у Кельні та в Національному інституті дизайну в Ахмедабаді, Індія (з 2005 року), а також запрошеною професоркою в Центральній академії образотворчих мистецтв у Пекіні (з 2012 року).

"Сон султани" є першим повнометражним фільмом Ізабель.


Вибрана фільмографія

  • Сліпа курка (2005)

  • Амар (2010)

  • Під подушкою (2012)

  • Зимове кохання (2014)

  • Чорна скринька (2016)

 

Продюсери: El Gatoverde Producciones, Goya Sultana Films, Abano Producions, UniKo estudio, Fabian&Fred

Сценаристи: Ізабель Ерґера, Джанмарко Серра

Актори: Пауль Б. Пресіадо, Мері Бірд, Мірен Аррієта, Мірея Ґабілондо

Сейлз агент: SQUARE EYES


Comments


bottom of page