top of page

ТРИ ІСКРИ / THREE SPARKS

2023 / 93 / Мексика, Албанія

Цей фільм з трьох частин досліджує традиції у сільській місцевості Албанії та роль жінок у суспільстві. Проєкт починається з опису стосунків режисера з країною та небажаної особистої жертви, яка зміцнює цей зв'язок. Фільм переходить у поетичне зображення сільського життя та ролі жінок у суспільстві і завершується відеоматеріалом, що показує активну участь селян у своєму власному зображенні.

 

Розклад показів:


16.07.2024 о 10:00, у Будинок кіно, вул. Саксаганського 6 (Київ), Синя зала


 

РЕЖИСЕРКА - НАОМІ УМАН


Біографія

Наомі Уман (нар. 1962, Нью-Йорк) багато років прожила в Україні та Мексиці. Її роботи складаються з інтимних портретів інших людей та її власної участі й впливу на ці зображення. Багато з її саморобних аналогових фільмів зосереджені на ролі жінок та ручній праці. Вона поетично та інтимно досліджує життя інших людей, одночасно розкриваючи себе, свої упередження та активну участь у проєктах. Вона працює переважно з 16-міліметровою плівкою, обробляючи її вручну, коли це важливо для змісту роботи.

Наомі створила двадцять фільмів, які показували на фестивалях та в музеях по всьому світу. Вона отримала, серед інших, стипендії від фондів Гуггенхайма, Фулбрайта та Рокфеллера. Наразі вона проживає у Мехіко як громадянка Мексики, а її останній фільм "три іскри" (2023) фінансово підтриманий грантом від мексиканського Міністерства культури.


Вибрана фільмографія

  • Три іскри (2023)

  • Фільм без назви (2008)

  • Мала Лече (2003)

 

Продюсерка: Наомі Уман

Сценаристка: Наомі Уман

Операторка: Наомі Уман

Сейлз агент: María Vera (KINO REBELDE)


Comments


bottom of page