top of page

ЦІНА ПРАВДИ / MR. JONES

2019 / 120' / Україна, Польща, Велика Британія

У 1933 році вельський репортер Гарет Джонс шукає свою наступну велику історію. Останні новини приводять його до Москви, де він знайомиться з журналісткою Адою Брукс. Ада відкриває йому очі на «радянську утопію», яка не має нічого спільного з реальністю. І Гарет, попри смертельні погрози, розпочинає своє розслідування. Переховуючись від спецслужб СРСР, крок за кроком він розкриває правду про трагедію українського народу: Голодомор, жорстку цензуру, змову та масові репресії. Саме його викриття згодом стануть підґрунтям для роману «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла.

 

Розклад показів:


20.07.2024 о 10:00, у Будинок кіно, вул. Саксаганського 6 (Київ), 3 зала


 

РЕЖИСЕРКА - АҐНЄШКА ГОЛЛАНД


Біографія

Народилась 28 листопада 1948 – польська режисерка, сценаристка та акторка кіно і телебачення, проживає у Франції. Голова правління Європейської кіноакадемії. Нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня.

Розпочинала кар'єру як асистент режисера, співпрацювала з Кшиштофом Зануссі та Анджеєм Вайдою.

В 1978 році зняла свій перший фільм «Провінційні актори», що був відзначений на Каннському фестивалі 1980 року. Працювала у Франції, Німеччині та США. Отримала "Золотий лев" за найкращий фільм "Ціна Правди" у 2019.


Вибрана фільмографія

  • Зелений Кордон (2023)

  • Шарлатан (2020)

  • Ціна правди (2019)

  • В темряві (2011)

  • Європа Європа (1990)

 

Продюсери: Клаудія Смея, Станіслав Дзідзіч, Єгор Олесов, Ангус Ламонт, Андреа Халупа

Сценарист: Андреа Сердару-Барбул

Оператор: Томаш Наумюк

Композитор: Антоні Комаса-Лазаркевич

Актори: Джеймс Нортон, Ванесса Кірбі, Пітер Сарсгаард, Джозеф Моул, Кеннет Кренем, Яків Ткаченко, Олег Драч, Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала, Аліна Ковальська

Виробник: Kinorob, Film Produkcja, Jones Boy Film

Сейлз агент: FILM.UA Distribution


Comments


bottom of page